معرفی فیلامنت NYLON نایلون + بررسی تخصصی
در این بخش به معرفی فیلامنت NYLON نایلون خواهیم پرداخت، نایلون یک ماده سخت و نیمه انعطاف پذیر است که مقاومت بالایی در برابر ضربه و سایش دارد. این یک انتخاب ایده آل برای چاپ سه بعدی قطعات بادوام است، اما قطعا این نوع فیلامنت هم همچون سایر فیلامنت های پرینتر های سه بعدی، شامل مزایا، معایب و کاربرد های مختلفی می باشد که در این بخش و در ادامه به صورت جامع و کامل به آن خواهیم پرداخت، در ادامه با 3dRD همراه باشید.
فهرست عناوین
- مشخصات فیلامنت نایلون NYLON
- مزایا و معایب پرینت سه بعدی نایلون NYLON
- الزامات سخت افزاری برای فیلامنت نایلون NYLON
- راهکارهای پرینت با فیلامنت نایلون NYLON با کیفیت بالا
- از یک محفظه برای جلوگیری از تاب برداشتن استفاده کنید.
- استفاده از لبه ها و کفی قایقی شکل
- سایر نکات
- سایر فیلامنت ها
معرفی فیلامنت NYLON نایلون
نایلون (با نام مستعار پلی آمید) یک ماده محبوب در صنعت پلاستیک است که به دلیل چقرمگی و انعطاف پذیری شناخته شده است.
فیلامنت های نایلونی معمولاً به دمای اکسترودر نزدیک به 250 درجه سانتیگراد نیاز دارند، با این حال، برخی از مارک ها به دلیل ترکیب شیمیایی آنها اجازه چاپ در دمای کمتر از 220 درجه سانتیگراد را می دهند.
بسیاری از چاپگرها دارای هاتندی نیستند که به طور ایمن به دمای 250 درجه سانتیگراد برسد، بنابراین این نسخه های با دمای پایین می توانند مفید باشند و به طور بالقوه شما را از نیاز به ارتقاء هاتند خود نجات دهند.
یکی از چالشهای بزرگ فیلامنت های نایلون این است که آنها جاذب رطوبت هستند، به این معنی که به راحتی رطوبت را از محیط اطراف خود جذب میکنند.
چاپ نایلون پس از جذب رطوبت منجر به چندین مشکل کیفیت چاپ می شود، بنابراین ذخیره سازی فیلامنت بسیار مهم می شود و نیاز به توجه ویژه دارد.
مزایا و معایب پرینت سه بعدی نایلون NYLON
معایب
– مستعد تاب برداشتن
– برای جلوگیری از جذب هیدروژن، نیاز به ذخیره سازی وکیوم در برابر هوا است
– فیلامنت های خشک شده نادرست می توانند باعث نقص چاپ شوند
– برای محیط های مرطوب و مرطوب مناسب نیست
مزایا
+ سخت و تا حدی انعطاف پذیر
+ مقاومت در برابر ضربه بالا
+ عدم وجود بوی نامطبوع در حین چاپ
+ مقاومت در برابر سایش خوب
الزامات سخت افزاری برای فیلامنت نایلون NYLON
قبل از پرینت سه بعدی با نایلون مطمئن شوید که چاپگر سه بعدی شما الزامات سخت افزاری ذکر شده در زیر را برآورده می کند تا از بهترین کیفیت چاپ اطمینان حاصل شود.
بستر چاپ
دما: 70-90 درجه سانتی گراد.
میزگرم نیاز است.
محفظه (اتاقک پرینت) مورد نیاز توصیه می شود.
سطح ساخت
چسب PEI
اکسترودر
دما: 225-265 درجه سانتیگراد
ممکن است نیاز به هاتند تمام فلزی داشته باشد.
خنک کننده
فن خنک کننده قطعه مورد نیاز نیست.
راهکارهای پرینت با فیلامنت نایلون NYLON با کیفیت بالا
این نکات به شما کمک می کند تا احتمال مشکلات رایج چاپ سه بعدی مرتبط با نایلون مانند تاب برداشتن و جذب رطوبت را کاهش دهید.
نگهداری فیلامنت
یکی از جنبه های چالش برانگیز استفاده از فیلامنت نایلون نیاز به یک سیستم ذخیره سازی خاص است. بر خلاف سایر فیلامنت ها، نمی توانید قرقره فیلامنت را برای مدت طولانی در معرض هوا نگه دارید.
نایلون به راحتی رطوبت محیط را جذب می کند. چاپ فیلامنت مرطوب منجر به مشکلات کیفیت چاپ مانند سطوح ناهموار مه آلود یا حتی سوراخ ها یا حباب های ریز در بیرون می شود.
این مشکلات چاپی همچنین می تواند به میزان قابل توجهی استحکام و عملکرد قطعات چاپی را کاهش دهد. راه حل معمولی برای این مشکل این است که پس از اتمام کار، قرقره های نایلون را از چاپگر خارج کنید و قرقره ها را در یک ظرف دربسته به همراه مقداری خشک کننده نگهداری کنید تا رطوبت از داخل آن خارج شود. اگر نمی خواهید به طور مداوم قرقره فیلامنت خود را سوار و جدا کنید.
از یک محفظه برای جلوگیری از تاب برداشتن استفاده کنید.
برخی از نایلون های با دمای بالا به دلیل تغییر دمای زیاد بین پلاستیک اکسترود شده و محیط، مستعد تاب خوردگی هستند. میز گرم ها می توانند تا حدودی تاب برداشتن را کاهش دهند، اما استفاده از چاپگری که دارای محفظه یا محفظه گرم است راه حل ایده آلی خواهد بود.
نگه داشتن هوای اطراف قسمت خود در دمای حدود 45 درجه سانتیگراد با کاهش این تغییرات دما به از بین بردن تاب برداشتن کمک می کند.
اگر چاپگر شما دارای محفظه گرم نمی باشد و نمی توانید محفظه اضافه کنید، نکات دیگری وجود دارد که می توانید از آنها برای جلوگیری از تاب برداشتن استفاده کنید. راهنمای کیفیت چاپ ما یک بخش کامل به این موضوع اختصاص داده است که سایر تکنیک های رایج را خلاصه می کند: چگونه از تاب برداشتن جلوگیری کنیم.
استفاده از لبه ها و کفی قایقی شکل
در شرایطی که اضافه کردن یک محفظه پس از ساخت، برای فروش ممکن است گزینه ایده آلی نباشد، استفاده از لبه یا قایق را برای کمک به چسبندگی لایه اول در نظر بگیرید. با افزودن لبه، چندین حلقه در اطراف لایه زیرین مدل شما اضافه میشود و سطح بزرگتری برای نگه داشتن لبههای چاپ شما ایجاد میکند. نسخه 4.0 Simplify3D و همچنین نرم افزار Cura طراحی کاملاً جدیدی را معرفی کرد که در صورت ادامه مشکلات چاپی نیز می تواند بسیار مفید باشد.
سایر نکات
- اگر ظروف دربسته برای نگهداری فیلامنت ندارید، میتوانید قرقرهها را دقیقاً قبل از استفاده با استفاده از دستگاه آبگیری غذا خشک کنید. چند ساعت قراردادن در این دستگاه فیلامنت را به میزان قابل توجهی خشک می کند.
- نایلون فیلامنت خوبی برای تمیز کردن نازل شما می سازد. میتوانید از تکنیکی به نام «کشش سرد» استفاده کنید که در آن به نایلون اجازه میدهید تا به زبالههای درون نازل بچسبد و پس از سرد شدن نسبی، فیلامنت (و زبالهها) را از داغ بیرون بکشید.
3dRD
شرکت صنعت سامه با نام تجاری 3dRD بزرگترین و تخصصی ترین تولیدکننده پرینترهای سه بعدی در ایران
Source: SIMPLIFY3D.COM