مراقب کلاهبرداران پرینتر سه بعدی باشید

سوالات متداول پس از خرید

تنظیمات slicer خود را تغییر دهید. از چه اسلایسری استفاده می کنید؟ مثلا در cura و slic3r این مقدار را که retraction نام دارد باید حداکثر روی یکی دو میلیمتر تنظیم کنید. بنظر می رسد که این مقدار را بالا تنظیم کرده اید، و فیلامنت را آنقدر بالا می کشد که جایی گیر میکند.

میکرو استپینگ خود را روی چند ست کرده اید؟ حتما می دانید که باید زیر استپر درایورها روی برد رمپز جامپر قرار دهید. همه جامپرها نماینده بیشترین میکرو استپینگ است. اگر از استپر درایور a4988 استفاده می کنید بیشترین میکرو استپینگ 16 می باشد، اما اگر از استپردرایورهای drv8825 استفاده می فرمایید این مقدار 32 می باشد. به این معنی که بعد از گذاشتن همه جامپرها، باید مقدار step/mm را در eeprom یا خود فرمور ضربدر 32 کنید.

در تنظیمات اسلایسر شما بخشی برای oozing control باید وجود داشته باشد. به این مشکل اوزینگ گفته می شود و با کمی آزمون و خطا قابل اصلاح است.

منظور از واژه های Accel وVxy-jerk و Vmin و V.travmin و A-retract:

Accel : acceleration به معنی شتاب. یعنی مقدار شتابی که تعیین می کنید در هر محور سرعت با آن بالا برود جقدر باشد.

jerk: مشتق شتاب است. آهنگ تغییرات شتاب است. تغییر آن در اصلاح لرزش و ویبره و اصلاح مشکلاتی مثل اوزینگ موثر است. مثلا اگر در پرینت کردن سطوح منحنی مشکل گلوله گلوله های کوچک روی سطح دارید این مقدار را اصلاح کنید.

retract یعنی همان بالاکشیدن فیلامنت در جاهایی که می خواهند اکستروژن اضافی را کنترل کنند.

برای اینکه از نرم افزار های مختلف جی کد بگیرین باید یا کتابشو بخرین بخونین یا دوره اموزشی برنامه نویسی cnc رو تو اموزشگاه های بیرون بگذرونین یا خصوصی یکی یاد بده.من خودم نرم افزار کتیا رو پیشنهاد میکنم.
بعد از نوشتن برنامه اون رو به cnc انتقال میدین و cnc خودش اون برنامرو که به زبان جی کد هست میخونه و اجرا میکنه.
ولی برد cnc از کجا میتونه زبان جی کد رو بخونه و اجرا کنه؟؟ برد cnc خودش داخلش یه برنامه داخلی اصلی داره که در موقع ساخت cnc باید رو کنترلرش اپلود کنین این برنامه همون فریمور هست که مشخصات دستگها مثل طول محور ها گام پیچ ها و … تو اون ثبت شده.این فریمور فقط یکبار رو برد دستگاه موقع ساخت اپلود میشه مثل اینه که به دستگاه میگین که تو کی هستی طول محورات چقدره گام پیچها چه مشخصاتی داری و زبان جی کد رو چطوری قراره بخونی و اجرا کنی .این برنامه به صورت اپن سورس در اینترنت به فرم های مختلف موجود و قابل دانلود هست معروف ترین هاشون که من میشناسم رپتیر و مارلین .

در تبدیل حرکت دورانی به حرکت خطی با استفاده از تسمه یا لید اسکرو، باید در تنظیمات نرم افزاری مقادیر گام بر میلیمتر یعنی Step/mm را مشخص کنید. پس از ست آپ کامل دستگاه و نصب فرم ور و هاست مرتبط، می توانید در بخش Manual Control هاست خود دستور حرکت به مقدار مشخصی به هر محور بدهید، مقدار حرکت حاصل شده را اندازه گیری کنید، سپس با استفاده از فرمول زیر مقدار درست گام بر میلیمتر را محاسبه کنید و در مقادیر EEPROM وارد کنید:
مقدار حرکت دستور داده شده ضربدر گام بر میلیمتر فعلی تقسیم بر مقدار حرکت اندازه گیری شده مساوی است با گام بر میلیمتر درست

مثال:
مقدار گام بر میلیمتر مربوط به محور اکس پرینتری 5.3245 وارد شده است. ما به این محور دستور حرکت 50mm می دهیم. حرکت انجام شده را اندازه گیری می کنیم و می بینیم 43.5mm حرکت کرده است.

بر اساس فرمول بالا مقدار درست گام بر میلیمتر 6.1201 می باشد

دوستان repetier firmware را از نت می توانید دانلود کنید. نمونه ای که برای دستگاه پرینتربت سیمپل کانفیگ کرده و دانلود کرده ام برای سهولت کار دوستان اینجا قرار می دهم.توجه داشته باشید این احتمال وجود دارد که در صورت عدم همخوانی ورژن REPETIER HOST با REPETIER FIRMWARE به کار رفته شاهد اختلال کارکرد باشید.دوستان توصیه می کنم فرمور repetier هم امتحان کنین. تحت وب کانفیگ می شه و دانلود می کنین. هاست فوق العاده خوب و حرفه ای داره. با همین فرمور می شه از cura هم استفاده کرد که کیفیت پرینت بی نظیر ارائه می ده.

روی این درایور موتور پله ای یک پیچ تنظیم وجود دارد که جریان خروجی به استپرموتور را محدود می کند. ساعتگرد چرخاندن پیچ جریان خروجی را زیاد می کند، و پاد ساعتگرد جریان را کم می کند. در صورتی که شما با استفاده از جامپرهایی که در بسته ی ارسالی موجود بود، از میکرو استپینگ استفاده نکرده باشید، و جریانی که به برد رمپز داده اید بیشتر از 6 آمپر نباشد، می توانید برای تنظیم جریان از روش ساده استفاده کنید: پیچ را پادساعتگرد چندین دور بچرخانید، طوری که با فرستادن فرمان، استپر حرکت نکند. سپس با چرخش های یک هشتم دور، شروع به چرخاندن پیچ تنظیم به صورت ساعتگرد کنید. این کار را تا آنجا ادامه دهید که موتورپله به راحتی حرکت کند. بعد یک هشتم دور دیگر هم ساعتگرد بچرخانید و همین کافی است.البته با توجه به این که جریان های ورودی موتورها با هم متفاوت است، ما نمی توانیم این اطمینان را به شما بدهیم که در صورت استفاده از روش ساده، به موتور شما صدمه ای نمی رسد. معمولا با این برد از استپرهای 4ولت دوفاز یک آمپر استفاده می شود. توجه داشته باشید که با بیشتر کردن ولتاژ، می توان به مقادیر بالاتر گام بر ثانیه دست پیدا کرد، اما برای جلوگیری از صدمه رسیدن به موتور، باید جریان را به طور متناسبی پایین آورد. هرچه جریان بالاتر باشید، موتور بیشتر داغ می کند. جریان باید طوری تنظیم شود که موتور با ملایم ترین صدا و لرزش کار کند. با بالاتر رفتن جریان، صدا و لرزش هم می توانند بیشتر شوند. همچنین مشکل دیگری که رخ می دهد این است که در صورت داغ شدن بیش از اندازه ی درایورها در حال کار با جریان بالا، برای جلوگیری از سوختن میکروکنترلر کوچکشان گاهی فرامینی را نادیده می گیرن و برای مدت کوتاه خود را خاموش می کنند. این در پرینت باعث مشاهده پدیده گم کردن گام می شود، که پرینت حاصله را در راستای محوری که برای درایور آن این اتفاق افتاده باشد پله پله می کند. در صورت استفاده از جریان بالا، حتما از فن مناسب برای خنک کردن بردها و هیت سینک یا حتی فن برای خنک کردن استپرموتورها استفاده کنید.در صورتی که نمی خواهید به روش ساده برای تنظیم استپردرایور اکتفا کنید.

مراحل کار به این صورت هست:
Arduino IDE را نصب کنید.به سایت repetier.com بروید .وارد بخش download firmware بشوید.احتمالا از شما می خواهد که کمک مالی کنید، پایین صفحه روی لینک download without donation کلیک فرمایید. دوباره روی download firmware کلیک کنید. روی آخرین ورژن فرمور رپتیر که configuration tools داشته باشد کلیک کنید.حالا به صفحه ی تنظیمات فرمور هدایت می شودی و می توانید فرمور خود را شخصی سازی کنید.برای شروع روی next کلیک کنید.در صفحه ی بعد، در بخش motherboard باید ramps 1.4 را انتخاب کنید.و در بخش dimensions ابعاد دستگاه خود را وارد فرمایید.صفحه ی بعد، مربوط به تنظیمات استپرموتورهاست، اگر موتورهافقط در یک جهت حرکت می کنند می توانید جهت استپرموتورها را نیز اینجا برعکس کنید باتیک زدن روی گزینه invert direction (برای تنظیم اند استاپ ها به چند خط پایین تر توجه داشته باشید)مقادیر resolution و سرعت و شتاب را بعدا نیز می توانید در eeprom تغییر دهید، فعلا با مقادیر پیش فرض می توانید جلو بروید. پایین صفحه، بر اساس این که وقت بستن کانتکت سوییچ های اند استاپ ها، سیم کشی را به no یا nc متصل کرده اید، گزینه ی normally closed یا normally open را انتخاب کنید. درست انتخاب کردن این گزینه نیز اگر فقط دستگاه در یک جهت حرکت می کند ضروری است. مقادیر صفحه بعد در مورد اکسترودر و هیتد بد heated bed و تنظیم دماها است. صفحه ی بعد می توانید پین مربوط به فن را شخصی سازی کنید. صفحه ی بعد display می باشد. باید با توجه به مدلی که روی ال سی دی پرینتر سه بعدی شما نوشته شده است، اینجا مدل درست را انتخاب کنید.
و در مرحله ی بعد کل فرمرو را دانلود فرمایید.در ادامه، فایل repetier.ino را در arduino IDE باز کنید. از منوی tools, بخش boards باید بورد خود را انتخاب کنید. ( بورد شما برپایه ی arduino mega 2560 می باشد. باید این بورد را انتخاب کنید.)حالا از منوی tools ، بخش port باید پورت مورد نظر را انتخاب کنید.سپس با فشار دادن دکمه ی upload که به شکل یک فلش به سمت راست می باشد، فرمور را روی بورد آپلود کنید.اگر آپلود موفقیت آمیز بود، می توانید به بورد در repetier host کانکت شودی.نرم افزار repetier host را نصب کنید.در بخش Printer settings تنظیمات پورت و غیره پرینتر را انجام دهید.حالا روی دکمه connect کلیک کنید.

نباید اینطور باشه. برای کالیبره کردن پرینتر خود می توانید قطعاتی که مربوط به کالیبره کردن هست از thingiverse و youmagine دانلود کنید و پرینت کنید. هر بخش این قطعات مربوط به کالیبره کردن یکی از امکانات پرینتر هست. البته به سادگی می توانید یک مربع با ابعاد بزرگ، روی صفحه پرینت کنید و با اندازه گیری طول و عرض آن، محورهای Y و X را کالیبره کنید. در مورد کالیبره کردن و چگونگی وارد کردن و محاسبه مقدار step/mm قبلا مطالبی نوشته ایم، اما سعی می کنم آنها را در یک تاپیک ویژه تجمیع کنم و به زودی لینک آن را اینجا قرار دهم.

مقادیر پیش فرض اسلایسرها مناسب هستند. ما از همان مقادیر پیش فرض که 0.30 میلیمتر فاصله افقی، یک لایه فاصله از بالا و یک لایه از پایین کار می کنیم، با بعضی مواد خیلی خوب است و بعضی مواد زیادی می چسبد. با این که در اکثر مواقع از ABS استفاده می کنیم (بر خلاف میل باطنی، زیرا بیشتر مشتری های خدمات پرینت ما نیاز به ماشینکاری و پرداخت های ثانوی روی قطعات دارند) اما هر حلقه ABS ممکن است با حلقه دیگر خواص متفاوتی داشته باشد. بنابراین این چیزی است که با آزمون و خطا باید به آن برسید.

اگر از سیمپلیفای استفاده می کنید، روی process مربوطه کلیک کنید تا انتخاب شود، بعد edit process setings را کلیک کنید. در بخش layer سه گزینه ی زیر را می بینید:
Top solid layers: تعداد لایه های پر و کامل روی کار را مشخص می کند.
bottom solid layers: تعداد لایه های پر و کامل کف را مشخص می کند.
outline/perimeter shells: مشخص می کند که دیواره ها از حداقل چند لایه خط دور تشکلیل شده باشند.

در بخش advanced, مهم ترین اتفاقی که می تواند بیافتد پرینت کردن بخش های مختلف پرینت با تنظیمات متفاوت است. به این ترتیب که برای هر پروسس مقادیر بخش layer modifications را تغییر می دهید:
start printing at height: شروع پرینت از میلیمتر چندم باشد.
stop printing at height: پرینت در کدام ارتفاع به پایان برسد.

بعد با انتخاب چند پروسس به صورت همزمان در هنگام آماده کردن کار برای پرینت، لایه ها با خواصی که تعیین کردید پرینت می شوند. مثلا، من می خواهم کف ظرفی تا ارتفاع 20 میلیمتر، با پرشدگی 40% و پس از آن از میلیمتر20 تا میلیمتر60 با پرشدگی 20% پرینت شود و باقی ظرف با پرشدگی 11% پرینت شود.در بخش processes نرم افزار simplify3d سه پروسس با استفاده از دکمه add اضافه می کنم. نام آنها را به ترتیب زیر می گذارم:
abs40%-00ta20
abs20%-20ta60
abs11%-60beBala

در بخش advanced تنظیمات پروسس abs40%-00ta20 مقادیر زیر را نسبت می دهم:
start printing at height: 0
stop printing at height: 20

در بخش advanced پروسس های دیگر نیز تنظیمات زیر را می دهم:
abs20%-20ta60:
start printing at height: 20
stop printing at height: 60

abs11%-60beBala:
start printing at height: 60

سپس وقتی مدل ها را برای پرینت روی سطح پرینت چیدم، دکمه prepare to print را می زنم و هر سه پروسس پرینت سه بعدی که در بالا ایجاد کردم انتخاب می کنم. به این ترتیب می توانیم تعیین کنیم که برای هر پرینت سه بعدی از ارتفاع معین تا ارتفاع معینی تنظیمات مورد نظر ما به کار گرفته شود.در بخش other سرعت پرینت و سرعت حرکت در حالت غیر پرینت تعیین می شود. همچنین سرعت، مقدار اکستروژن و مقدار سطح معلقی که اجازه می دهید بدون ساپورت گذاری پرینت شود در بخش bridging تعیین می کنید.قطر فیلامنت را نیز در همین بخش می توانید تعیین کنید. بعضی فیلامنت ها قطر متفاوتی دارند که با کولیس می توانید اندازه بگیرید و اینجا وارد کنید.در بخش scripts می توانید با نوشتن مقادیر فرمان های G-code در چهار بخش تعیین شده، به خصوص شروع و پایان پرینت سه بعدی، فرامین خاصی را اعمال کنید. مثلا، من می خواهم پرینتر پس از پایان پرینت با صدایی مرا با خبر کند. مقادیر زیر را در انتهای کدهای موجود در بخش Ending G-code وارد می کنم:
M300 S100 P1000 ; beep

در جدول زیر مقایسه کلی از بردهای پرینتر سه بعدی معروف را مشاهده می کنید:

Board Extruders Fans Heaters Endstops Temp sens. CPU
Melzi ۱ ۱ ۲ ۳ ۲ ۸ bits ATmega1284P
Printrboard ۱ ۱ ۲ ۴ ۲ ۸ bits AT90USB1286
RAMPS ۱-۲ ۳ ( shared w/ Heaters) ۳ ( shared with Fans) ۶ ۳ Arduino Mega8 bits ATmega1280, ATmega2560
RUMBA ۳ ۲ ۳ ۶ ۴ ۸ bits Atmega2560, Atmega16u2
Sanguinololu ۱ ۳ ۲ ۳ ۲ ۸ bits ATmega644P (or ATMEGA1284)
به اشتراک بگذارید:

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید