طبق آمار مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) 37.3 میلیون نفر یا 11.3 درصد از جمعیت ایالات متحده به دیابت مبتلا هستند. زخم پای ناشی از دیابت یکی از علل مهم عوارض در بیماران دیابتی است. خطر ابتلا به زخم پا در طول زندگی برای بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 یا 2 ممکن است تا 34 درصد باشد. به دلیل افزایش قند خون، رگ‌های خونی و مسیرهای عصبی به‌ویژه در پای بیماران آسیب می‌بینند و باعث می‌شوند که آن‌ها دردی کم یا بدون درد در پا داشته باشند. در نتیجه جراحات و زخم های جزئی برای مدت طولانی بدون توجه باقی می مانند و به سختی بهبود می یابند.

محققان دانشگاه کوئینز بلفاست اکنون می‌خواهند درمانی را به بیماران ارائه کنند و برای این کار از فناوری پرینترهای سه بعدی استفاده می‌کنند. در این فرآیند، آنها یک روش درمانی جدید برای بهبود زخم پای دیابتی با توسعه باندهای چاپ سه بعدی، معروف به داربست، کشف کردند – پیشرفتی در درمان دیابت.


پیشرفت در درمان زخم پای دیابتی با پانسمان زخم چاپ شده سه بعدی
پیشرفت در درمان زخم پای دیابتی با پانسمان زخم چاپ شده سه بعدی

استفاده از ترکیب نانوذرات لیپیدی و هیدروژل برای ساخت “داربست های هدفمند” در درمان زخم های دیابتی

ترکیبی از نانوذرات لیپیدی و هیدروژل برای ایجاد داربست ها استفاده می شود. اینها ساختاری داربست مانند و پوست مانند را تشکیل می دهند که به صورت جداگانه با بیمار سازگار می شود. داربست ها امکان آزادسازی دائمی مولکول های حاوی آنتی بیوتیک را برای درمان هدفمند زخم های دیابتی فراهم می کنند. این روش درمانی نه تنها به دلیل کارایی آن متقاعد کننده است، بلکه به این دلیل که پایدار و مقرون به صرفه است، زیرا “داربست ها” را می توان در هر بیمارستانی ساخت. علاوه بر این، کادر پزشکی نیز از پانسمان های چاپ سه بعدی بهره مند می شوند. با رفع نیاز به پوشیدن و درآوردن مداوم پانسمان، در تلاش و زمان زیادی صرفه جویی می شود.


داربست ها با استفاده از پرینت زیستی سه بعدی تولید می شوند. (اعتبار عکس: دانشگاه کوئینز بلفاست)
داربست ها با استفاده از پرینت زیستی سه بعدی تولید می شوند. (اعتبار عکس: دانشگاه کوئینز بلفاست)

یک رویکرد شخصی، پایدار و نوآورانه

این رویکرد ابتکاری، شخصی و پایدار، درمان مورد نیاز زخم پای دیابتی را برای جلوگیری از هرگونه عارضه فراهم می‌کند و پزشکان را قادر می‌سازد تا بهبود را به طور مداوم تحت نظر داشته باشند. این امر از برداشتن مداوم پانسمان جلوگیری می کند، که می تواند باعث عفونت شود و روند بهبودی را به تاخیر بیندازد. متخصصان پزشکی همچنین نیازی به تغییر دوز دارو ندارند، زیرا این آزادسازی دوگانه، این نیاز را پشتیبانی می کند. پروفسور دیمیتریوس لامپرو، رهبر این پروژه و کرسی بیوفساخت و ساخت پیشرفته در دانشگاه کوئینز بلفاست گفت.

برای تولید پانسمان زخم، از پرینت زیستی سه بعدی برای ترکیب دو جوهر زیستی در یک فیلامنت استفاده شد. هسته داخلی این فیلامنت از یک هیدروژل نانوکامپوزیت حاوی نانوذرات لیپیدی تشکیل شده است که با روغن آویشن محصور شده است. قسمت بیرونی فیلامنت از یک هیدروژل هیبریدی تشکیل شده است که با روغن آویشن نیز غنی شده است. این روغن جایگزینی طبیعی برای آنتی بیوتیک ها محسوب می شود و به جلوگیری از افزایش مقاومت ضد میکروبی کمک می کند. این ترکیب اجازه می دهد تا مولکول ماده فعال در دو نسبت مختلف آزاد شود، به ویژه به صورت “آزادسازی انبوه” سریع در 24 ساعت اول و رهش با تاخیر تا ده روز. این امر امکان پیشگیری اولیه از بیماری را بلافاصله پس از تجویز، که اغلب خطرناک ترین زمان است، می دهد. متعاقباً در روزهای بعد، پیشگیری طولانی‌تر از عفونت با فعالیت ضد میکروبی ایجاد می‌شود.


اعتبار عکس: فناوری کفش ارتوپدی Strade

مدیریت زخم پای دیابتی با استفاده از آنتی باکتریال لیپوزوم نوین

زخم پای دیابتی زخم‌های مزمنی هستند که به شدت مستعد عفونت هستند و می‌توانند منجر به عوارض جانی یا جانی شوند. محققان تحقیقاتی انجام داده‌اند که نشان می‌دهد رویکرد آنتی‌باکتریال لیپوزومی طبیعی، نتایج اولیه‌ای قابل امید در زمینه مقابله با باکتری‌ها نشان می‌دهد. این روش، قدرت جلوگیری از کلونیزاسیون باکتری‌ها در فرایند‌های اولیه ترمیم زخم را داراست و همچنین طولانی‌مدت نگهداری و محافظت از زخم را تضمین می‌کند. دکتر متیو ویلی، مدرس دانشکده داروسازی در دانشگاه کوئینز بلفاست، که مسئول ارزیابی در شرایط آزمایشگاهی اثر ضد باکتریایی پانسمان ها بود، توضیح می دهد.

بهبود مدیریت زخم نه تنها کیفیت زندگی بیمار را افزایش می‌دهد، بلکه می‌تواند نیاز به درمان سنتی آنتی‌بیوتیک را کاهش دهد، که هدفی کلیدی در مبارزه با توسعه مقاومت ضد میکروبی است. – دکتر متیو ویلی

3dRD

شرکت صنعت سامه با نام تجاری 3dRD بزرگترین و تخصصی ترین تولیدکننده پرینترهای سه بعدی در ایران

4.9/5 - (10 امتیاز)
به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید